here I come

Saturday, September 15, 2012


NU ÄR DET KLART - VI FLYTTAR
_______________
  
Jag och O har bestämt oss för att göra det där som många pratar om, men inte riktigt kommer till skott eller skjuter upp på framtiden. Nu pratar jag inte om att köpa bostadsrätt eller bygga hus, det skjuter vi däremot på framtiden, jag pratar om att flytta till AUSTRALIEN. Ja, ni läste rätt, vi packar varsin ryggsäck och sedan ger vi oss ut på vårt livs resa med stopp i tre kontinenter, lite med inställningen Nu eller aldrig.
Efter långdraget övervägande vad VI tycker är nästa steg för Oss, så var vi rörande överens om att en lång, låång resa var det vi båda ville göra härnäst. För man måste nästan vara blind eller helt enkelt ha avslutat sitt facebook-konto för att förstå att trycket på att bilda familj är annars det mest prioriterade 2012. Men inte för oss, vi väljer ett annat äventyr, ett äventyr som startar den 2.e januari på Kastrup flygplats, och sedan fortsätter i Dubai - Sydafrika - Zimbabwe - Zambia - Tanzania - Zanzibar - 
Thailand - Bali - Komodo - Nya Zeeland - Australien. 
Vi har beslutat oss för att pausa vardagen i Sverige och alla deadlines och to do-list, dra på oss promenadskorna och se oss omkring, göra hemma-reportage hos familjer som saknar elefantkuddar från Svenskt Tenn i soffan, men istället lever med en hel hjord elefanter bakom husknuten. Vila i det enkla och lämna allt överflöd hemma, packa enbart så mycket jag kan bära. Men som jag redan gjort klart för O är att jag vägrar bli en ovårdad backpacker med flåtigt hår och sarong, som låter kroppshåret växa och röker vattenpipa så fort jag får chansen. Nä, här tar fördomarna slut, O har redan erkänt att han ska låta håret växa under vår resa, jag tror han ser framför sig ett ideal som Tom Hanks i filmen Cast away. Han får hållas, men det ska bli intressant att se hur länge han orkar bära pälsmössa på savannen. Detta är planen på resan som ska vara så oplanerad som det bara går. En stor utmaning bara det, mina inredningskollegor vet vad jag pratar om, planera i detalj är annars vår specialite, men inte den här gången, här har O fått tagit över rodret medan jag har sprungit på sommarrea och köpt upp de sista sandalerna för säsongen. Men lite planering är ofrånkomligt och det är det vi ska ta tag i här i höst. Hoppas den skara läsare som redan hittat hit till bloggen, följer med på vårt livs äventyr. På vår resa runt jorden.

_______________

Foto: Jenny Wik, bilder från Vagabond, som i det senaste numret handlar om just Afrika.

_______________

1 kommentarer:

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger