norrgavel, svenssons i lammhult

Friday, October 5, 2012


HELGUTFLYKT I MÖBELRIKET
 _______________

Vissa helger är det allt bra roligt att vara bosatt i självaste möbelriket, med Norrgavel och Svenssons i Lammhult bara en söndagstur bort. Källemo i Värnamo och IKEA i Älmhult, Gemla möbler inte att förglömma, snacka om att hittat Hem! Fråga mig en regnig dag och svaret kanske blir något annat, men idag skiner solen i möbelriket. Lite bilder från senaste söndagsturen som för övrigt inträffade en lördag den här gången. Svenssons i Lammhult. 

_______________

Det fanns en tid då jag tänkte investera i En möbel, ni ser den längst ner i raden av fåtöljer från Källemo, STAR  formgiven av Mats Theselius, limited edition av 360 exemplar. Ryggen är klädd i pärlemor och sitsen i vitt skinn, det var förälskelse och när vi väl blev ett, förstod jag att även denna skulle ruinera mig. Jag tilltog flykt, sen dess undviker jag denna avdelning på Svenssons.
_______________
 
Länstolen formgiven av Nirvan Richter 1992 Norrgavel, i produktion 1995. Mer skandinaviskt kan det inte bli, en utarbetad tron som omfamnar men samtidigt diskret smälter in i rummet. Bra jobb Nirvan och kollegor!
Foto: Jenny Wik
 _______________

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger