cape town

Sunday, January 13, 2013

CAPE TOWN - LÅT ÄVENTYRET BÖRJA
_______________

Kapstaden, Sydafrika. Så mycket att se och så mycket att upptäcka. Min fösta impuls när vi landade på flygplatsen för tio dagar sen var att alltid vara på min vakt, beredd att springa. Allt jag såg runt omkring mig liknade ingenting jag sett förut, Afrika var helt nytt för mig och jag känner fortfarande att vi bara sett en västerländskt influerad del av kontinenten, det riktiga Afrika väntar på oss. Nu när vi precis har  börjat slappna av och jammar med i rytmerna från trummorna, sänkt garden och möter alla leende ansikten så vet jag, för det har man ju sett på film, då kommer skurken upp och skrämmer samtliga rädda harar som tittar, jag försöker att korva mig ur haredräkten, bröstar upp mig de sena kvällarna vi gått hem i mörkret, I am a f*cking tiger, can´t you see that everyone! I AM A TIGER! Ser på O som lungt strosar på och inte verkar fatta att vi alldeles snart kommer vara inblandade i ett skyttedrama där jag kommer agera huvudrollen, jag kommer likt Rambo, Tom C  och alla andra herrar som brukar rulla runt i actionfilmer att slänga mig ner på marken och rulla bakom en parkerad bil. Hade detta vart en komedi, som jag ofta tror mitt liv är, hade jag med säkerhet rullat förbi bilen och rest mig yrt, fyrat av ett skott och svimmat. Precis i skrivande stund sitter jag och trycker på ett kafferosteri och ber en stilla bön-a att O kommer överleva sitt skärmflygningshopp, jag har valt att inte delta, det är en helt fantastisk dag så jag tycker det är synd att kasta sig ut för ett berg och se om man överlever. Tigerdräkten på. Sista dagen i Kapstaden idag, sammanfattningsvis så har de här dagarna vart helt fantastiska, en hel flaska solskyddsfaktor 30 har gått åt, vi har vandrat på Taffelberget och klättrat upp för Lion's Head, dykt med vithaj, sett afrikanska pingviner på en kritvit strand och till sist, cyklat till Godahoppsudden, livet i Kapstaden är inte alls så farligt som jag trodde, imorgon flyger vi till Johannesburg, då börjar äventyret på riktigt.
_______________
1. Stranden i Camps Bay 2-3. Bo Kaap 4-6. Taffelberget 7. Lions head 8. Cape of good hope 9. Oscar precis hemkommen från sitt hopp, good hope.


Foto: Jenny Wik, instagram jvwik, Roland fr. Paraglide Cape Town.
_______________

4 kommentarer:

 1. Ser att ni har trevligt å fina äventyr

  ReplyDelete
 2. Anonym är fader vår, flyger ni till Johanesburg ligger ju en bra bit in i landet , vilken stad ligger närmast Kreugerparken? kanske Pretoria? följer er resa på min gamla skolatlas, ha det. Far.

  ReplyDelete
 3. Jenny. Näe nu bryter jag i hop, det är massa minus och snö i krokarna.. Bu bu bu, om det dyker upp någon som skriker Jeeeenny i fjärran, så skjut inte, då är det bara jag som åkt och hälsat på dig. Ses på savannen/ Erika

  ReplyDelete
  Replies
  1. Efter regn kommer mer regn, som vi brukar säga i Växjö ;) Men här är det minst 33-34 grader, vart och spanat in solskydd 50 ikväll. Kram J

   Delete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger