zanzibar #01

Wednesday, February 6, 2013


ZANZIBAR #01
_______________

Nungwi Beach, Zanzibar. Vi bestämde oss för att lämna city (Dar es Salaam) som ändå inte tilltalade oss och ta färjan över det turkosa vattnet. Efter två timmar närmar vi oss en kritvit ö utanför Tanzanias kust, med en tung ryggsäck att kånka på ska det bli skönt att stanna på ett ställe en liten stund, packa upp och hänga in i en garderob. Men innan vi beger oss till det enda hotellet vi bokat på vår resa, tar vi oss upp till norra Zanzibar där vi stannar på Langilangi Beach Bungalow. Väldigt charmigt hotell som fler svenskar verkar ha hittat till, i receptionen finner vi nästan ett helt bibliotek av svenska pocketböcker, vi byter ut våra redan utlästa och hamstrar ett lager för heta dagar i solen. Under våra dagar här uppe gör vi det där man dagdrömmer om en vanlig tisdag hemma i Sverige, vi gör ingenting. Vi går mellan havet-restaurangen-poolen-duschen och sedan börjar det om, en ny dag föds och vi bryr oss inte om varken tid eller rum. Jag vet att jag pratade om innan avresa att det skulle bli en lång avvänjningsfas innan jag kom ner i varv och riktigt kunna njuta av att inte göra någonting alls från min sjumila-långa to-do-list jag själv skrivit. Men här kommer sanningen, det var mycket enklare än vad jag trott, visst finns det vissa dagar det kryper i mig av arbetsabstinens, men då jobbar jag på något av mina projekt någon timme och sedan återgår jag nöjt till poolen, en aningen mer självgod och självbelåten över den ljusa idéen jag just fått. 

_______________

Foto: Jenny Wik, Oscar Wigstrand.
_______________

3 kommentarer:

  1. Jenny.. Det snöar fortfarande i Älmhult. Har nått punkten där jag skulle göra vad som helst för en enda liten dag med dig på Zanzibar! /Djungel-Svensson

    ReplyDelete
    Replies
    1. Djungel-Svensson, det skulle vara så himla kul om du kikade förbi en dag. Men nu får du vända och åka mot Koh Phi Phi, Thailand. Kram J

      Delete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger