victoriafallen - one of the natural wonders

Saturday, February 2, 2013


1. Efter afternoon tea på The Victoria Falls Hotel får vi i alla fall förklara oss mätta. 2. Landskapet sett från bilrutan 3. The Victoria Falls Hotell. 4. Victoriafallen 5. White Sands Hotel 6. Victoriafallen 7. Siesta, läser "Mig äger ingen" av Åsa Lindeborg. 8. En liten bro till en liten ö i Zambezifloden, ett utkikstorn mot Victoriafallen. 9. Lejonen som vi sedan vandrade sida vid sida.


VICTORIAFALLEN - ONE OF THE NATURAL WONDERS

_______________


Får ni någongång för er att besöka Victoriafallen, kanske slå ihop det med en safaritur, gör det! Vi tog nattbussen från Pretoria, Sydafrika till Bulawayo, en för många mycket givande färd, men för mig en natt av åksjuka, eftersom jag trotsade förståndet och åt sushi innan avfärd, det är något jag avråder samtliga från - Ät aldrig sushi på ett afrikanskt steakhouse. Det är big no-no och rent av oklokt och dumt. Men bussturen slutade lyckligt och vi var i Zimbabwe när vi vaknade. Vidare tog vi oss från Bulawayo tågstation med nattåg mot Victoriafallen, ett tåg från 1952 som inte bara tog oss, utan även hela möblemang och boskapsdjur i en blandad kompott, ett äventyr för vissa, en transportsträcka för andra. Jag gick inte på toaletten på 16 timmar, jag tror det är ett personligt rekord och to much information. Glad av att slutligen vara framme vid resans mål, Victoriafallen.


Tre hotelltips i Victoria Falls, Zimbabwe
1. Om du har pengar över, The Victoria falls Hotel.
2. Om du tänkt bo väldigt bra, Ilala Lodge.
3. Om du är backpacker, Adventure Lodge.


Efter ha mött lejon på safari i Sydafrika så trodde jag inte mina nerver skulle klara av ett möte till, men sen en längre tid och efter X antal naturdokumentärer på svt och dvd så har jag haft en dröm att få komma dom nära. Jag visste att det fanns en organisation som tar emot volontärer för att tillsammans jobba för att öka lejonstammen i Afrika, det är med delade känslor vi promenerar med dom vilda djuren. Vi hoppas att Lion Encounter programmet gör något som verkligen är bra för djuren.
_______________

Foto: Jenny Wik, Oscar Wigstrand.

_______________

4 kommentarer:

 1. Fina bilder på lejonen å er . ni ser inte ens rädda ut, men man kan väl aldrig vara säcker på deras betende, ska de ut i naturen igen? vattenfallet ser mycket vackert ut, dånar väl rejält där? Är ju historisk mark å genom, Livingstone antar jag, fast på engelska, otroligt att de hittade varandra i djungeln. vart far ni efter Zanzibar? ja åker v5 feb. Far.

  ReplyDelete
 2. Hej & Hejdå. Inget händer i Älmhult mer än att allt är grått och kallt, jag fryser och det har snöat en del i dag. Kul kul. Njut du (ja trots min bistra ton så är du minsann så väl värd detta, lyllos dig!!) Men du, varför hängde du lejonet i baken för? :) Ska den där pinnen skydda dig om lejonet anfaller tro?! :) /Djungel-Svensson

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, många frågor, lejontämjaren påstod att den där käppen skulle distrahera lejonet om den fick för sig att attackera, jag fick så lov att tro honom. Att ställa sig framför dom är rent av oklok med tanke på att dom inte ätit på tre dagar. Snö säger du, det går över ;) Kram J

   Delete
 3. Ni verkar vara på en helt fantastisk resa!!!!

  ReplyDelete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger