bali #02

Saturday, March 30, 2013


BALI  #02
_______________
Sagt och gjort, vi skramlar ihop de sista indonesiska rupiah och tar in på Komaneka Bisma, så många stjärnor får man betala dyra pengar för att få se och uppleva som backpackers. Så vi vänder ut och in på fickorna och sedan checkar vi in för att i tre dagar få smaka på ren Bali-lyx bland risfälten i Ubud. På hotellet blir vi ompysslade och O:s feber sover han bort i en solstol nere vid poolen. Bättre än så här går det inte att ha det, vi lämnar inte hotellet förens vi absolut måste för att hinna med flyget vidare mot Nya Zeeland. Och då får vi med oss en hel tårtkartong fylld till bredden av munkar och croissanter, som vi tillsammans med taxichauffören äter så många vi orkar på vår väg ner mot flygplatsen. Ett snabbt besök på posten för att sända hem ännu en kartong med souvenirer vi inte kan bära med oss. När vi sagt hej då till vår glada chaufför (läs sockerhöga) så fortsätter vi vår resa mot landet på andra sidan jordklotet. (där jag i skrivande stund befinner mig och har gjort i tre veckor, som sagt, livet kom emellan.)

_______________
Det är på Komaneka Bisma jag för första gången i mitt liv får för egen räkning ringa room service, och vad jag i detta högtidliga moment beställer är bra lustigt vid närmare eftertanke, en skvätt mjölk! jag får en hel tillbringare, använder så mycket jag bara kan i en kopp tea och sätter mig sedan till rätta för att gå igenom filmerna på Apple Tv, som får en given plats på vår önskelista.
_______________

_______________
Det visar sig att hotellet har både kapell och privata villor för dem som inte tycker det är bra nog som det är. Vi tog oss en tjuvtitt när ingen såg. Ingen tvivel på att det är hit vi stressade människor flyr när vardagen blivit allt för dyster och grå. Personalen här tilltalar O, Pappa-Oscar och själv får jag nöja mig med Miss Jenny, helt okej om ni frågar mig. För riktigt redo att bli kallad Mamma-Jenny av någon som är dubbelt så gammal är jag inte riktigt, inte någon annan för den delen heller.
_______________
_______________
Däremot såg vi till att unna oss så många Spa-behandlingar vi bara hann med. Efter en veckas yoga och funderande över diverse man får tid att fundera på när man har överflöd av tid, så kändes det som en bra avslutning av vår tid i Indonesien. Jag lyckades få min kära att ändra uppfattning och ett återbesök får jag hoppas vi gör någon gång i framtiden.
_______________

Foto: Jenny Wik
_______________

3 kommentarer:

 1. Hej Jenny. Näe jag blir så avundsjuk så jag dog här nu. Tack & Hej från Älmhult/ Djungel-S.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Förlåt, Djungel-S, jag har tappat din e-mejl adress, vart ska jag skicka blommorna? mejla mig.

   Delete
 2. erikasve@hotmail.com vet ja!

  ReplyDelete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger