roadtrip genom nya zeeland

Saturday, April 20, 2013

ROADTRIP GENOM NYA ZEELAND
_______________
Queenstown, Nya Zeeland. Jag vet, jag vet, jag är ingen vidare bra nyhetsbloggare, mina inlägg är alltid i dåtid och jag ska vara glad att jag får behålla mitt bloggkonto. Men varför stressa upp sig över det, livet här på Nya Zeeland är allt för händelserikt för att oroa sig över sådant. För lite mer än en månad sedan landade vi i Auckland, en charmerande stad som lockade till en massa shopping. Efter att ha satt sig in i, och besökt stadens alla design-/mode-/vintage-/inredningsbutiker, och köpt prylar som jag till slut hade svårt att övertala O om att vi skulle vara i behov av under våran tid boende i en campingvagn.
- Mortel i granit! är verkligen det nödvändigt Jenny?
- Nä, du har rätt. Vi tar de här sockerkaksformarna istället, för sådana får du inte tag på hemma, inte i den här storleken! (jag vet att det finns själar där ute som känner igen sig, ge mig lite stöd!)

Vi lämnar Auckland med en fullastad campingbuss, glad över att vara på väg. Vi styr norrut (se vår resrutt på kartan). Det tog oss en månad att se och uppleva Norra ön, 2,5 vecka längre än vad vi räknat med, men varför stressa, det finns så mycket att se och göra. Vi möter så många olika typer av resenärer; småbarnsfamiljer som vandrar likt kängurus över berg och dalar. De precis utexaminerade 19-åringarna som lever som att varje kväll vore en fest, blockerar hostelköken med sina portioner med pasta och tomatsås. De pensionerade paren som sätter upp staket runt husbilen på de dyraste campingplatserna och så vi, som reser med en smal budget men har förstått värdet i god och ”hälsosam” mat och dryck, med en mentalitet att hit kommer vi troligen inte igen, så varför inte vandra här i 4h. Lite oerfarna vandrare men med sega benmuskler, jag med tanken att ”hur svårt kan det vara, vi har fått ben att gå med!” Men ibland är det nämligen en prövning, Nya Zeelands natur förändras ständigt, vad man trodde skulle vara en härlig promenad på hederna bland får och kor kan lätt sluta med en bergsbestigning och springtur i en hage bland tjurar. Man är liksom aldrig riktigt säker vad som kommer härnäst, klisché att säga att säga att det är ett riktigt äventyr, men det är det faktiskt! Vi är på luffen, med ny adress; FEG605, registreringsnr. på vår urtöntiga buss. Allt vi behöver finns i baksätet, det är en riktigt tänkvärd tanke när vi i vintras flyttade ur en 100kvm stor lägenhet. Parkeringsfickan vi nu står på kan inte vara mer än 8kvm. Easy living! Lägg det på minnet.

Foto: Jenny Wik
_______________ 

2 kommentarer:

  1. Ojojoj vilka träd!! Du ser ju ut som tummelisa där du står :) Fantastisk natur och underbara bilder!! OKW

    ReplyDelete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger