dagdrömmer

Monday, June 10, 2013

DAGDRÖMMER
_______________
De senste dagarna har jag jobbat och funderat en hel del över branding, kommunikation och marknadsföring. Bland annat har jag läst igenom Bloggskolan, en nätkurs av Frida Ramstedt/trendenser, Clara Lidström/Underbaraclara och Annakarin Nyberg/internetforskare. Det finns så mycket att tänka på när det kommer till hur vi vill synas på internet, om man vill synas överhuvudtaget. Vi alla har olika behov av bekräftelse och efter att alla sociala nätverk som Facebook, Twitter och Instagram har kommit in i våra liv så har det blivit otydligare vad som är våra privata och professionella jag. O tittar på mig och förstår inte vad jag pratar om, kan jag inte bara vara mig själv? Jovisst är det en eftersträvan, men saken är den att jag kanske inte vill att mina chefer, framtida arbetspartner och kunder (låt säga så, även om jag inte är freelance) ska veta ALLT om mig. Idag är det så svårt att dra en tydlig gräns till privatlivet, eftersom vissa av oss faktiskt vill vara lite mera privat ibland och inte riskera finna bildmaterial på Facebook eller Instagram där man i en okontrollerad stund dansar på borden i det hyrda sommarhuset på Österlen en sensommarnatt. Eller när man samspråkar högt med VERSALER till parkeringsvakten som bara gör sitt jobb lite för bra, vi alla har ju sidor som är mindre smickrande. Många kanske inte behöver tänka och reflektera över detta i sina jobb, det kanske bara är verktyg som visar att man har ett liv utanför jobbet, framhäva sin personlighet, kvitta om den är bra eller dålig. Tänkvärt i alla fall. Hur som haver, det är detta jag studerar om kvällarna. Finns mycket läsvärt att finna om man bara googlar lite. En eftersträvan är i alla fall att kunna vara personlig i sitt professionella jag, så mycket har jag lärt mig hittills. Och det spelar faktiskt ingen roll om du jobbar som kassörska, truckförare eller arkitekt, när du är på jobbet så är du ditt professionella jag, och det är bara du som kan välja vad du gör ut av det.

Bild: Pinterest
_______________

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger