cook Islands

Wednesday, September 4, 2013


C O O K   I S L A N D S
_______________ 
Det var ju ett tag sen nu, och mycket har vi hunnit se och uppleva på vår resa. För cirka två månader sedan lovade jag en reseskildring från vår tid i Söderhavet. Äntligen! Här kommer den, men jag ska låta bilderna tala. För dagarna på Rarotonga (huvudön på Cook Islands) var för oss ganska lata. Precis som dagarna på en paradisö ska vara, tror alla bilder jag har från ön är tagna samma dag, så ni förstår, även kameran hade semester. Och det fanns skäl till det, för olyckligtvis hade hela Sahara flyttat in i kamerahuset och lagt sig till rätta på sensorn. Så tro mig, det var lite av ett jobb att redigera alla 14.000 bilder som jag hittills tagit under vår resa.
Ett besök i Söderhavet var inte medräknat i resrutten från början, men vem kan motstå, så nära och så fantastiskt. Ibland gäller det att fånga tillfället och inte tänka allt för mycket på resekassan. Några flaskor Nya Zeeländskt vin från Taxfreen, litervis med vatten, riskakor och några böcker. Vi packar allt i en väska och i ärlighetens namn, vi hade bara behövt ett ombyte. Livet på ön är okomplicerat, en dag tar vi oss en tur runt ön. På väg 1, (namnet är klockrent eftersom det bara finns en väg), tar det 45 minuter att köra runt Rarotonga. På en vespa puttrar vi fram i 30km/h, öns maxhastighet. O skjutsar och jag hänger mest med, med bara ben och solen i ögonen och vinden i håret, är det rätt lätt att leva på luft och billigt vin.


Jag bjuder på den här bilden. Tycker den talar ett väldigt tydligt språk, den säger så mycket om personen i hängmattan. 1, det är minst lika svårt att hitta balansen i hängmattan i Söderhavet som här i livet. 2, Det finns en anledning varför jag oftast står bakom kameran. 3, den där perfekta hängmattebilden inkluderar inte mig.Foto: Jenny Wik 
_______________

3 kommentarer:

  1. Jenny jenny du är ju hopplös... ja som gör mig så sugen på att resa alltså.. Djungel-S (numera Djungel-Y) Kom hem snart vet ja så gör vi ngt kul!

    ReplyDelete
  2. Otroligt fina bilder!! Vad har du andvänt för kamera? :)

    ReplyDelete
  3. Tack Linnea. Jag använder en riktigt gammal Nikon D40 med ett vanligt 18-55 objektiv. Inga konstigheter.

    ReplyDelete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger