20 kvadrat

Tuesday, February 18, 2014


2 0   K V A D R A T
_______________

I samma stund som vi lämnade Sverige för 14 månader sedan så hade jag bestämt mig för att även lämna klocka, smycken och min annars välskrivna kalender hemma. Det föll sig ganska naturligt eftersom det var två dagar efter årsskiftet vi reste. En väldigt skön känsla att bara säga tack och hej till tiden som man ändå aldrig tycks få tillräckligt av. På resande fot med begränsad mobiltäckning så kan man säga att även mycket inom svenska blogg- och inredningsvärlden (som jag annars lever med dagligen i mitt jobb) har också vart minimal. Skönt? Jo, till en början, men sen kommer abstinensen. Ibland drar jag parallellen med mig själv och ett omättligt bildmonster (praise the lord for instagram), jag slukar detaljer, lägger dem i minnet och sedan kan jag återgå till mitt vanliga jag som för en stund känns mättad. Efter en summering av designsverige hos Trendenser, som har vart min återkommande feeder genom fyra kontinenter, fick jag häromdagen syn på inredningsstylisten och bloggaren Josefin Håågs lägenhet. 20 kvadrat är både namnet på hennes blogg och storleken på hennes lägenhet som bara bevisar att allt är möjligt, även för er som föraktar storstädernas trångboddhet. Fotograf Kristofer Johnsson - fint jobbat med  fotograferingen! Det må gudarna veta att det krävs akrobatiska talanger för att plåta på liten yta, inte som i studion där alla väggar är flyttbara. Det får mig att tänka på en plåtning och home makeover som jag gjorde i Shanghai av ett kök på 5 kvm, där jag och mitt team från IKEA fick samsas med 5 hantverkare (en som jobbar och fyra som tittar på), en familj på 5 personer och nyfikna förbipasserande grannar. Får hoppas att det gick lite lugnare till i Stockholm hemma hos Josefin. Otroligt fint Hem i alla fall!

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger