tasmania campers

Saturday, February 15, 2014


T A S M A N I A   C A M P E R S
_______________ 


Vi hade väll aldrig trott att vi skulle ta oss till Tasmanien, det stod i alla fall inte med i julkortet över vår resrutt som vi skickade ut till nära och kära för ett år sedan. Med julkortet trodde vi att vi sa gott nytt år och adjö, men i själva verket bjöd vi in alla att följa oss på vår resa och även välkomnade vi dom som ville att besöka oss i något av alla dessa länder som stod med i julhälsningen. Vi har haft många besök och det var med vänner hemifrån Växjö vi bestämde oss för att runda Tasmanien.

Det är i en campingbil med tält på taket, en delad resväska på hjul (som till största del innehåller två duntäcken) och en välfylld kylväska som gör vår camping på tasmanien till en väldigt rolig resa. Vi fick aldrig syn på den omtalade tasmanska djävulen under vår resa runt ön, men däremot fick vi se mycket annat. Bland annat stjärnklara nätter från biltaket, Hobarts "nattliv", vingårdar och vinprovning längs med vägen mot havet. 

En sen kväll när vi stannar för att tanka får vi veta att det brinner i skogen där vi tänkt slå läger för kvällen. Vi kör över berget och mycket riktigt, elden syns flera meter upp över trätopparna. Vi kör vidare genom natten och när vi vaknar kommande morgon (på taket) så står vi på parkeringen utanför ett hotell. Tasmanien visar upp sig från sin bästa sida och ännu är inte matchen i plump avgjord. Mer om Tasmanien får ni i nästa inlägg.


photo: Jenny Wik

1 kommentarer:

  1. Känner på mig att det kommer trilla in lite erbjudanden från här och där nu ;) P.S Har fortfarande lite strul med att kommentera..

    ReplyDelete

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger