gala estate winery / tasmanien

Sunday, March 9, 2014


G A L A   E S T A T E   W I N E R Y  /  T A S M A N I E N
_______________

Det är några veckor sedan vi var på Tasmanien men smaken tycks fortfarande sitta kvar i gommen, och det kommer den nog göra ett tag till. På vår resa runt ön hade vi bestämt oss för att inte bara se Tasmanien 
utan även smaka på öns lokala brygder och delikatesser, så det blev några stopp för både glass, öl och vinprovning. En härlig mix tillsammans med god mat och brända korvar. Ingen av oss verkar vara någon egentlig grillmästare eller finsmakare när det kommer till kritan, så vi alla föll ganska snabbt in i det primitiva livet med gasolkök och lokala flaskor. Ett av ställena vi besökte var Gala Estate Winery, ett säreget hus längs med vägen som visade sig vara vingården vi letade efter. Vi blev välkomnade och bjöds på vinprovning av en tjej i vår egen ålder, bara det gav oss råg i ryggen att prova hela sortimentet. 
Vinprovning behöver inte vara så pretantiöst och seriöst som många kypare på de finare restaurangerna tycks få det att verka. Finessen med att smaka många viner på samma gång är att man får sig en uppfattning om vad man tycker om, och det är ju det allt handlar om. Så ett Tasmanien tips är att besöka familjeföretaget Gala Estate Winery, 14891 Tasman, Highway Cranbrook TAS 7190 Australia.

Photo: Jenny Wik

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger