new suburban

Tuesday, March 4, 2014


N E W   S U B U R B A N 
_______________

Jag tänkte ge ett tips om en fin bok till er som är intresserad av att se mera av Australiensk och Nya Zeeländsk Arkitektur, New Suburban av Stuart Harrison, från Thames and Hudson förlag. Skulle jag ge en kort sammanfattning så skulle jag säga; Modern, Urban, Snygg och Arkitektritat, ingen bok för dig som vill hitta inspirerande inredningsdetaljer. Här snackar vi rent och avskalat, men rent på ett varmt vis. Jag har alltid så svårt att se vilka som bor i dessa skräddasydda hem, eftersom alla små detaljer och saker vi bär med hem berättar en historia, och det saknar jag i många arkitektböcker. Visst förstår jag också att fokus är på arkitekturen, men huset är väl ändå byggt för att människor ska bo där! Levande människor. Jag vill i alla fall prisa min vän och housemate från Melbourne, fotografen Tom Roe som har fotat huset Cannon Hill utanför Brisbane, ritat av arkitekten Julian Patterson. Ta en titt! 

Photo: (av boken) Eve Wilson / The Design Files

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger