release av ikea-katalogen idag!

Friday, August 15, 2014


R E L E A S E   A V   I K E A - K A T A L O G E N   I D A G !
_______________

Då var den här igen, närmare bestämt den 65:e i sitt slag. Jag satt och bläddrade i den första IKEA-katalogen från 1951 här om dagen. Jag fick låna den gyllende nyckeln som leder till skåpet, ett skåp med glasdörr med alla utgivna IKEA-kataloger, ett skåp jag gått förbi i 4 år utan att öppna. Vad har jag väntat på? Jag bläddrar försiktigt igenom den, den första och den sista skiljer sig rätt rejält från varandra, pappret i den första har bleknat och gulnat, den är bunden med något så enkel som två änglaben. Det går ganska kvikt att bläddra igenom den, svartvita bilder som talar en historia för oss, om dåtidens heminredning och marknadsföring. 2015 års IKEA-katalog tar däremot betydligt längre tid att ögna igenom. Det kan vara svårt att ta in dess uppgift och storhet här hemma i Sverige. Men med tanke på att det är världens största kommersiella trycksak som trycks i 198 miljoner exemplar! Bara där infinner det sig en stor förståelse till vilket enormt arbete som ligger bakom. Mina kollegor har jobbat på bra under tiden jag har vart på resande fot. Som inredare handlar det inte om att uttrycka sin personliga stil, utan som en självklarhet i yrket, inreda för familjen eller personen/personerna som bor där. Förhålla sig till landet dom bor i och förstå allt ifrån deras drömmar och liv till deras syn på vad som utgör ett Hem. Stort som smått. Som ni ser har jag valt ut tre av mina favoriter.

Photo: Jenny Wik,  Ikea.se 

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger