9 ljuspunkter / nordic light

Wednesday, October 22, 2014


9   L J U S P U N K T E R  /  N O R D I C   L I G H T
_______________

Det skrivs mycket om lysande tider och var och varannan inredningstidning visar belysninguppslag med fyndiga rubriker "Dags att lysa upp"..."Mörka tider, ljusa tankar" (Mörka tankar, ljusa tider) 
Och visst är det så.
Här hemma har vi sålt av lite lampor för att göra plats åt några nya. Men ser man till prislappen, som man givetvis måste, så lär hemmets alla rum bli ordentligt upplyst om sisådär 10 år, om det nu räcker. Detta är den mörkaste baksidan av köpa tidlös design, för brinntiden är densamma i en dyr som billig, det är vi väl alla överrens om.  Så tills dess får vi leva i mörker och vänta på nästa ljusår.

Jag valde ut ett gäng bordslampor i första hand (undantag för Triplex från Mackapär) eftersom det är en bordslampa som lyser mest med sin frånvara hemma hos oss. (Ger mig på en ordvits, håll för öronen alla som vill och speciellt alla copywriters på jobbet, low point). Visst har många av oss i branschen sett dom förut, men jag tror dessa kan vara värda sina tjugor och dom är garanterat kommande klassiker. 
Ljusa tankar - hårt arbetsliv - alt. trisslott.

1. 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger