ingegerd råman

Saturday, January 31, 2015

I N G E G E R D   R Å M A N   /  F L O R A

________________

Men hej kära realtid. Oftast lever jag i framtiden och bloggar om dåtid. Men inte idag, jag måste få skriva nu utan sensur från en natts sömn då jag oftast vaknar upp med förskönad syn på gårdagen. En fin egenskap tycker jag. Ikväll är Växjö Kulturnatt och hela Smålands kulturliv blommar ut även om våren känns långt borta. Jag har sagt det förr och kommer säga det igen, jag uppskattar verkligen Småland och företagsamheten inom svensk design och formgivning som finns här. Navet av möbelsverige, glasriket och Växjö - en stad som växer så det knakar i skogarna omkring.

Efter en lunch på Växjös senaste tillskott av restauranger - Smak - så gjorde vi ett stopp på Flora för att se om något skulle få följa med hem. Vad man skulle kunna tro hade vart en blomma blev den nyutgivna boken Småland Small land utgiven och publicerad av Arkitektbolaget / Bläck & Co Reklambyrå / PM & Vänner, signerad...

... Det föll sig så precis att Ingegerd Råman var och pratade om sitt konstnärskap i lokalen så jag frågade om hon möjligtvis inte kunde signera sitt porträtt i boken. Med en klar blick som man bara hittar i kreativa kvinnors ögon som fått leva ut sitt konstnärskap, ser hon på mig och boken jag håller i min hand. En bok som nu ligger öppen för noga granskning.

"Det behövs enkla föremål för att få struktur i kaoset."
- Ingegerd Råman 

Photo: Gabriella Dahlman, Magnus Mårding, Jenny Wik

0 kommentarer:

Post a Comment

northfolk All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger